2020.0.11.0 BE/NL

Sociaal-economische impact

Het is belangrijk om het verschil te maken.

Van jobcreatie naar een bloeiende lokale industrie, SEAT streeft ernaar de wereld beter te maken. Gegevens zijn gebaseerd op de financiële cijfers van 2017.

De stuwende kracht van de sector

Onze motor zet de wereld in beweging.

Met een omzet van 9,5 miljard euro is SEAT marktleider in de automobielindustrie en staat het op de top 10-lijst van Spaanse bedrijven.

Jobcreator

Eén familie. Eén missie.

SEAT heeft in Spanje meer dan 100.000 jobs gecreëerd, direct, indirect en geïnduceerd. Van alle nieuw aangeworven personen in 2017, was 51% jonger dan 30 jaar.

Economische motor

Succes begint met een gedeelde visie.

Goede investeringen leiden tot een betere toekomst. Door 60% van zijn leveranciers rechtstreeks in Spanje te kiezen, stimuleert SEAT de economische activiteit doorheen de productieketen.

R&D Bijdrage

Innovatie stimuleren.

Met een totaalbedrag van 962 miljoen euro dat werd geïnvesteerd in R&D, is SEAT Spanjes 4de grootste investeerder en koploper in de sector.

Gemaakt in Spanje

Kwaliteit uitdragen over de hele wereld.

Gemaakt in Spanje. Gemaakt voor iedereen. Als leider van de Spaanse export, heeft SEAT voor meer dan 7,7 miljard euro geëxporteerd.

Stabiliteit

Hard werken werpt vruchten af.

In 2018 vermeerderde SEAT de productie van voertuigen met 20,7% en de omzet met 56,9%. Zo leverde het een bijdrage aan een gezondere algemene lokale economie.