BE/NL

De nieuwe SEAT Leon: AUTOBEST 2021.

De gloednieuwe SEAT Leon is verkozen tot AUTOBEST 2021, de Europese onderscheiding voor de Best Buy Car of Europe 2021. De jury van AUTOBEST bestaat uit 31 leden en omvat enkele van de meest erkende autojournalisten uit heel Europa. Het is de tweede keer in de 70 jarige geschiedenis van SEAT dat het bedrijf de eer te beurt valt; in 2017 nam de SEAT Ateca dezelfde prijs in ontvangst. Het benadrukt de toewijding aan de ontwikkeling van voertuigen die verder gaan dan het gewone en die iets echt uitzonderlijks in de markt bieden.

AUTOBEST Award vertegenwoordigt de mening van gerenommeerde journalisten uit 31 Europese landen.

"We zijn trots dat onze nieuwe SEAT Leon is verkozen tot AUTOBEST 2021, de mooiste erkenning voor het team dat betrokken was bij de lancering van de beste Leon ooit. De bekroning voor deze auto, die in Barcelona is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd, geeft ons nieuwe kracht om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. De SEAT Leon heeft generatie na generatie bewezen dat hij een belangrijke pijler van het segment is, en de prijs van de AUTOBEST juryleden versterkt de betekenis die de Leon heeft in de markt", aldus Wayne Griffiths, President van SEAT en CUPRA. "Hij heeft het segment op een heel nieuw niveau gebracht, door een indrukwekkend design te combineren met technologische vooruitgang om zo een voertuig te creëren dat alles biedt wat klanten nodig hebben."

De gloednieuwe SEAT Leon heeft een verbazingwekkend palmares. Over alle generaties van dit segmentbepalende voertuig, zijn meer dan 2,3 miljoen stuks verkocht. De SEAT Leon is sinds 2014 een bestseller in Spanje en de introductie van het voertuig van de vierde generatie bracht de beste Leon ooit op de markt.

Het succes van de SEAT Leon is gebaseerd op een investering van 1,1 miljard euro om deze wagen naar een hoger niveau te brengen op het gebied van connectiviteit, efficiëntie, dynamiek en veiligheid, maar ook om de productiefaciliteiten van het voertuig voor te bereiden, aangezien het voor het eerst beschikbaar is met een plug-inhybride aandrijving, in aanvulling op de andere energiebronnen.

De nieuwe SEAT Leon won vanwege zijn dynamiek, efficiëntie, geavanceerde veiligheid en connectiviteit.

De gloednieuwe SEAT Leon werd ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, om zijn status te behouden, niet alleen als een belangrijke pijler in het voertuigenassortiment van het merk, maar ook als een opvallende auto in het segment. Door een grotere connectiviteit maakt de SEAT Leon echt deel uit van het digitale leven en is hij de eerste volledig geconnecteerde auto van het merk. Daarnaast biedt hij een hele reeks nieuwe aandrijvingstechnologieën: benzine (TSI), diesel (TDI), gecomprimeerd aardgas (TGI), mild-hybride (eTSI) en plug-inhybride (e-HYBRID), waardoor bestuurders een voertuig krijgen dat het beste aansluit op hun levensstijl en behoeften. Ten slotte integreert hij de meest geavanceerde beschikbare rijhulpsystemen. Dat alles maakt van de SEAT Leon een van de beste wagens in zijn categorie.

De vooruitgang van de geheel nieuwe SEAT Leon op gebied van connectiviteit, efficiëntie, prestaties en veiligheid, die onlangs is bewezen door de vijf sterren die in de Euro NCAP 2020 zijn bereikt, is mede te danken aan de MQB Evo-architectuur van het voertuig. Die zorgt voor de toolkit die nodig is om een voertuig te ontwikkelen dat voldoet aan de vele en uiteenlopende behoeften van de klanten van SEAT.

De AUTOBEST Award behoort tot de meest prestigieuze van Europa en wordt elk jaar uitgereikt sinds de invoering ervan in 2001. De 31 journalisten die deel uitmaken van de jury hadden de mogelijkheid om de reeks SEAT Leon aandrijvingen - inclusief de plug-inhybride versie - te testen tijdens de finale, begin november in Oostenrijk.