BE/NL

70 jaar contrasten

Over de voorbije 70 jaar is het merk SEAT opvallend geëvolueerd. Hoe opvallend die evolutie was, toont de volgende selectie foto’s.

1. De eerste SEAT vs de recentste. In 1953 lanceerde SEAT zijn allereerste auto, de 1400. 70 jaar later zet de nieuwste SEAT, de vierde generatie SEAT Leon, deze evolutie verder, zonder hierbij zijn eigenheid uit het oog te verliezen.

2. De Ibiza. 35 jaar en vijf generaties later is de SEAT Ibiza nog altijd een icoon. Zijn strak lijnenspel werd nieuw leven ingeblazen maar het behield de opvallend grote ruitoppervlakken. Daarnaast werden motoren krachtiger en efficiënter, maar het model dat het merk SEAT internationaal hielp doorbreken staat ook nu nog synoniem voor jeugdigheid en een zuiders karakter.

3. De fabriek. De eerste SEAT’s werden met de hand geassembleerd. Automatisatie hielp het werk van de bandarbeiders vergemakkelijken en de productietijden verminderen. Robots en andere hulpsystemen ondersteunen nu de arbeiders aan de assemblagelijnen.

4. De elektrische auto. De eerste elektrische SEAT werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Het was een op maat gemaakte Toledo met een oplaadsysteem onder de motorkap, die de Olympische vlam begeleidde en de marathonwedstrijd opende. Vandaag is de Mii electric de eerste volledig elektrische auto in het SEAT-gamma, uitgerust met de nieuwste elektrische technologie die de efficiëntie van de batterijen maximaliseert.

Klik hier om de interactieve versie van het SEAT Media Center te zien.