BE/NL

SEAT Tarraco vergroot zijn aantrekkingskracht.

SEAT blijft zijn positie in de markt verder voortstuwen door een groeiende klantenbasis aan te spreken met een modelgamma dat voldoet aan de vereisten van een gevarieerde levensstijl. De introductie van de voorwielaangedreven 2.0 TDI 150 pk DSG-versie van de SEAT Tarraco voegt nog een extra dimensie aan het model toe.

Tot op heden was een Tarraco met TDI-motor verkrijgbaar met ofwel voorwielaandrijving met een manuele versnellingsbak, ofwel 4Drive gekoppeld aan een DSG-overbrenging. De introductie van de nieuwe voorwielaangedreven 2.0 TDI 150 pk DSG brengt daar verandering in, zodat de Tarraco nu ook verkrijgbaar is met de combinatie van een TDI-motor met voorwielaandrijving en DSG.

CDe nieuwe versie vergroot het aanbod van de SEAT Tarraco niet enkel voor fleetklanten maar ook voor particuliere kopers in markten waar de combinatie van voorwielaandrijving, diesel en DSG een sleutelrol speelt dankzij de verbeterde efficiëntie en brandstofverbruik.

De 2.0 TDI-motor ontwikkelt 150 pk (110 kW) aan vermogen tussen 3.000 en 4.200 o/m en 360 Nm aan koppel, zodat hij voldoende prestaties biedt om tegemoet te komen aan de wensen van wie aan het stuur zit, ongeacht wat de reis nog in petto heeft.

De motor is gekoppeld aan een DSG-automaat met dubbele koppeling die zachter en sneller schakelt, waardoor hij een meer dynamische ervaring aan het stuur biedt en tegelijk het comfortpeil voor alle inzittenden vergroot.

SEAT Tarraco extends its appeal with front-wheel drive 2.0 litre TDI 150PS DSG version.

Met een CO2-uitstoot van 140-157 g/km op basis van de WLTP-testcyclus en een brandstofverbruik van 5,4-6,0 l/100 km wordt de grote broer in het aanbod van SEAT een nog meer competitieve optie zonder iets te boeten aan dynamische eigenschappen.

Door de beschikbaarheid van de uitrustingsniveaus Style, Xcellence en FR en de keuze uit vijf of zeven zitplaatsen kunnen klanten de prestaties, praktische bruikbaarheid en stijlattributen kiezen die ze verwachten bij hun levensstijl.

De SEAT Tarraco, ontworpen en ontwikkeld in SEAT’s hoofdkwartier in Martorell en geproduceerd in Wolfsburg, heeft bijgedragen aan de wereldwijde uitstraling van het merk. Vandaag breidt de familie uit. Op de introductie van deze voorwielaangedreven 2.0 TDI 150 pk DSG-versie volgt begin 2021 de lancering van een plug-inhybride versie.

Technische gegevens

Motor

2.0 TDI 150 pk/110kW

Cilinders/Kleppen

4-cil – 16 kl.

Cilinderinhoud

1.968 cc

Boring en slag

81,0 x 95,5

Compressieverhouding

16,0

Maximumkoppel

360 Nm

Overbrenging

7-traps DSG

CO2-uitstoot

WLTP: 140-157 g/km

Brandstofverbruik

WLTP: 5,4-6,0 l/100km