nl:Waarom SEAT ?:Jou vooruit helpen :Actualiteit:News & Events:Company:Een volledig elektrische eScooter BE/NL

Een volledig elektrische eScooter.

SEAT gaat nog meer inzetten op stedelijke mobiliteit en richt het vizier op de motorfietsmarkt met de onthulling van het conceptmodel SEAT eScooter. Het bedrijf zal in 2020 zijn eigen zuiver elektrische motorfiets verkopen, vergelijkbaar met een 125 cc-model. De officiële onthulling vond 19 november plaats in Barcelona tijdens het Smart City Expo World Congress.    

Het nieuwe SEAT eScooter-concept zal worden geïntegreerd in de Urban Mobility-strategie van het bedrijf, die gericht is op een aanbod van duurzame oplossingen voor steden. SEAT heeft op de jongste editie van het Mobile World Congress meegedeeld dat het de voortrekker zal worden in de micromobiliteitsstrategie van de Volkswagen-groep. Deze strategie omvat verder de conceptcar SEAT Minimó en de SEAT eXS Kickscooter powered by Segway, die in 2018 werd onthuld op de Smart City Expo.    

Luca de Meo, CEO van SEAT, zei dat “het streven naar een efficiënte mobiliteit een van de hoofduitdagingen van de toekomst wordt door de constante groei van grote steden. Vandaag zetten we een volgende stap in onze strategie voor stedelijke micromobiliteit met de bevestiging van de lancering van de eerste eScooter in de geschiedenis van het merk.”

De eScooter werd onthuld op 19 november op het Barcelona Smart City Expo World Congress.

Barcelona is de Europese stad met het grootste aantal motorfietsen per inwoner en heeft een lange traditie van mobiliteit op twee wielen. Daarom zal SEAT dit concept ontwikkelen in samenwerking met de in Barcelona gevestigde constructeur van elektrische motorfietsen Silence. De eScooter zal worden verkocht aan zowel particuliere klanten als aan deelvloten.    

Democratisering van elektrische, duurzame mobiliteit  

SEAT is aan het evolueren naar een aanbieder van mobiliteitsdiensten, die verder gaat dan het bouwen van voertuigen, in een poging om te beantwoorden aan een van de grote mobiliteitstrends van de toekomst: de collaboratieve, gedeelde en duurzame economie. Het bedrijf biedt daarom al autodeeldiensten aan via Respiro en verkoopt daarnaast de SEAT eXS KickScooter powered by Segway, die ook verkrijgbaar is voor deeldiensten via de start-up UFO. 

Verder stelde SEAT recent de conceptcar SEAT Minimó voor, een zuiver elektrisch voertuig dat het beste van een auto en een motorfiets combineert. De SEAT Minimó werd ontwikkeld om zich aan te passen aan de mobiliteitsplatformen die de toekomst van het rijden in steden zullen bepalen.