2020.0.11.0 BE/NL

Carsten Isensee vervoegt SEAT

Carsten Isensee  is benoemd tot de nieuwe vicevoorzitter voor Finance bij SEAT en zal zijn taak als lid van het directiecomité voor het merk oppikken vanaf 1 juni 2019. Hij neemt hiermee het takenpakket van Holger Kintscher over, die vanaf dezelfde datum verantwoordelijk wordt voor Finance en IT bij Volkswagen Commercial Vehicles. Isensee heeft zijn hele carrière al voor de Volkswagen-groep gewerkt en bekleedde tot nu toe de functie van vicevoorzitter voor Finance bij Volkswagen-groep China.

Het nieuwe directielid vervoegt SEAT om er de recordwinst van het bedrijf en de investeringscijfers te bestendigen en de financiële basis van het merk te versterken voor toekomstige projecten. In 2018 liet SEAT de beste resultaten uit zijn geschiedenis optekenen met een winst na belasting van 294 miljoen euro (+4,6% in vergelijking met 2017) en een omzet van 9;991 miljard euro (+4,6%). Bovendien bedeelde het bedrijf 1,223 miljard euro (+27,1%) toe aan investeringen en R&D-uitgaven: het hoogste cijfer ooit in de merkgeschiedenis.

Carsten Isensee is 59 en studeerde Business Administration aan de universiteit van Wilhelmshaven (Duitsland). Hij kwam in dienst bij de Volkswagen-groep in 1987 en bekleedde sindsdien verscheidene functies binnen de financiële afdeling van Volkswagen, zowel de hoofdkantoren van de groep in Duitsland als in Slovakije, Zuid-Afrika, Brazilië en China. Van 2014 tot zijn start bij SEAT was hij vicevoorzitter voor Finance bij de Volkswagen-groep China. In de loop van zijn carrière vertegenwoordigde hij het bedrijf op de kapitaalmarkt en in onderhandelingen met aandeelhouders, partners, openbare instellingen, vakbonden en gouvernementele organisaties. Daarnaast implementeerde hij verscheidene organisatorische herstructureringsprogramma’s en was hij in China betrokken bij de uitbouw van smart mobility en digitale diensten.

Isensee in dienst als lid van het directiecomité en vicevoorzitter voor Finance

“Wij heten een directeur als Carsten Isensee met zijn brede financiële en wereldwijde achtergrond van harte welkom bij SEAT. Zijn internationale ervaring en zijn uitgebreide kennis van de groep zullen ongetwijfeld zorgen voor een frisse blik die ons in staat moet stellen om verder te bouwen op de stevige financiële basis die Holger Kintscher uitbouwde”, verduidelijkte SEAT-voorzitter Luca de Meo.

Holger Kintscher van zijn kant zal na bijna 10 jaar dienst als directielid bij SEAT overstappen naar de dochtermaatschappij van de groep, Volkswagen Commercial Vehicles. “Holger Kintscher is een van de sleutelfiguren geweest in de ommekeer die SEAT de voorbije jaren doormaakte”, verduidelijkte de Meo. “Een groot deel van het succes van SEAT is te danken aan Holger en zijn team. Niet alleen heeft hij bijgedragen tot de ommekeer, hij creëerde ook de voorwaarden voor een duurzame toekomst voor het merk."