2020.0.11.0 BE/NL

Kicksharing in Malaga.

Tijdens het Mobile World Congress dat in februari in Barcelona plaatsvond, liet SEAT weten dat het binnen de Volkswagen-groep het leidende merk wordt in de strategie voor stedelijke micromobiliteit. Het bedrijf kondigde de partnershipovereenkomst met de elektrische kicksharing start-up UFO aan, via XMOBA met de nieuwe SEAT eXS KickScooter powered by Segway, en verstevigt zo zijn engagement voor last-mile elektrische mobiliteit.

Vandaag zet SEAT de volgende stap door aan te kondigen dat het zijn partnership met UFO uitbreidt met een initiatief in Malaga om er de stedelijke micromobiliteit te verbeteren. Een stap die volgt op de goede resultaten van de eerste twee maanden na de uitrol in Madrid, die nu meer dan 13.000 gebruikers telt.

Lucas Casasnovas, directeur Product Marketing, stelt dat “de SEAT eXS het eerste voertuig is dat door SEAT speciaal werd ontworpen om zich door te stad te begeven op een duurzame, leuke en agiele manier. Als ons doel is de mobiliteit in grote steden te verbeteren, dan is ons partnership met UFO een logische stap in ons streven om een benchmark van micromobiliteit te worden."

Bovendien benadrukt medestichter en CEO Mario Marín dat “we heel trots zijn om de visie verder naar andere steden te verspreiden, die ons partnership zowel bij SEAT als XMOBA inspireerde, om met name de mobiliteit te versterken en steden van de toekomst te creëren met ordelijker verkeer en een kleinere ecologische voetafdruk. Vandaag brengen we dit partnership naar Malaga, een vooruitstrevende stad in termen van micromobiliteit en een voorbeeld van hoe nieuwe mobiliteitsvormen in de steden van de toekomst moeten worden geïntegreerd.”

In samenwerking met instellingen en het grote publiek

XMOBA breidt zijn partnership uit met UFO om de micromobiliteit in Malaga te verbeteren.

SEAT blijft nauw samenwerken met de overheid door te luisteren naar de vertegenwoordigers van openbare instellingen. Zo verwerft het inzichten met betrekking tot de mobiliteit in grote steden en creëert het synergieën die bijdragen aan de verbetering van de mobiliteit in stadskernen.

Zo ondersteunt het bedrijf het initiatief van de haven van Malaga waar in de omgeving parkeerplaatsen voor de eXS worden voorzien. De doelstelling van het bedrijf is om zijn engagement te versterken en nieuwe transportmodi te integreren op de meest georganiseerde manier en bijdragend tot de publieke veiligheid.

“De uitbreiding van onze samenwerking met UFO geeft een boost aan XMOBA en herbevestigt ons engagement om een wereldspeler te worden op vlak van micromobiliteit. We zetten vol vertrouwen dit samenwerkings- en innovatief model verder en streven ernaar oplossingen te promoten die de mobiliteit in grote steden verbeteren. Deze initiatieven zullen we onafgebroken exporteren naar andere steden op nationaal en internationaal vlak”, legt Arantxa Alonso, directeur en lid van de raad van bestuur van XMOBA, uit.

De micromobiele ervaring vermeerderen

XMOBA moedigt UFO aan om zijn activiteiten in de stad Malaga uit te breiden waar het werkt met de steun van het stadbestuur en een duurzaam alternatief van stedelijke mobiliteit biedt. De samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven zal naar verwacht worden uitgebreid naar andere steden, en afhankelijk van hoe die dienst evolueert, altijd in nauw overleg met openbare diensten.

Dankzij dit partnership analyseert XMOBA de mobiliteitsgegevens van de dienst, zodat er een groter inzicht wordt verworven in stedelijke micromobiliteit en oplossingen worden ontwikkeld die het leven van mensen verbeteren.