2020.0.11.0 BE/NL

Nieuwe CUPRA

hoofdzetel in 2020

Na de consolidatie van zijn organisatiestructuur met de benoeming van zijn managementteam en een personeelsuitbreiding van 50 procent is CUPRA begonnen aan de bouw van zijn nieuwe hoofdzetel, zoals aangekondigd door Wayne Griffiths, CEO van het bedrijf, tijdens de tweede stop van SEAT & CUPRA on Tour, in Liverpool.

Gelegen naast de hoofdzetel van SEAT, zal het multifunctionele gebouw de autosport centraal stellen in het open landschapskantoor van 2.400 m2. Het CUPRA-hoofdkwartier wordt onderverdeeld in twee verdiepingen. Hier wordt het operationele centrum voor de verkoop-, marketing-, aankoop- en financiële afdelingen van het merk ondergebracht. Het gebouw wordt opgericht op een perceel van 10.500 vierkante meter, omgeven door de natuur. Het krijgt een grote patio en een ruim terras voor buitenevenementen, ontworpen als een decor voor de presentatie van toekomstige modellen.

Griffiths loofde de positieve evolutie van het merk sinds zijn geboorte in 2018 tijdens zijn toespraak aan de Britse concessiehouders van het merk, waarin hij de nieuwe hoofdzetel aankondigde: “Het CUPRA-hoofdkantoor betekent het hoogtepunt van onze consolidatie als onafhankelijk merk. Ons doel is om de verkoop tijdens de komende twee tot vier jaar te verdubbelen. Door over onze eigen gebouwen te beschikken zullen we ons personeelsbestand kunnen uitbreiden tot meer dan 100 werknemers en de kracht hebben om onze wereldwijde aanhang van autoliefhebbers te vergroten.”

De werkzaamheden zullen naar verwachting nog dit jaar afgerond worden, zodat het gebouw in 2020 geopend kan worden.

Nieuwe gebouwen

De SEAT Sport building wordt de CUPRA Racing Factory.

Omdat racen de kern vormt van de CUPRA-cultuur, worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan het SEAT Sport-gebouw, waar de centrale kantoren van het bedrijf tijdelijk gevestigd waren. Dit complex met een oppervlakte van 16.000 vierkante meter wordt omgevormd tot de CUPRA Racing Factory: het wordt onze nieuwe autosportgarage, waar de toekomstige racewagens van het merk ontwikkeld en geproduceerd zullen worden. Het zal ook het debuut van de CUPRA e-Racer in een competitie voor elektrische touringwagens voorbereiden”, aldus Antonino Labate, directeur van de afdeling Strategy, Business Development and Operations bij CUPRA.

Bovendien, zal CUPRA ook een speciale ruimte binnen Casa SEAT hebben, het toekomstige multidisciplinaire gebouw van het bedrijf in het hart van Barcelona.

Verder bestaat het distributienetwerk van CUPRA uit verschillende ruimten bij een aantal geselecteerde SEAT-concessiehouders. Het merk beschikt momenteel over 222 CUPRA Corners en zal de implementatie eind dit jaar afronden met 245 CUPRA Corners, wat neerkomt op 20 procent van het SEAT-netwerk. Het bedrijf heeft meer dan 240 CUPRA Masters opgeleid om de CUPRA-ervaring over te brengen aan de klanten. CUPRA krijgt ook nog zijn eigen flagshipstores buiten de SEAT-verkooppunten. Het bedrijf is momenteel locaties aan het verkennen in iconische steden zoals München, Hamburg, Wenen en Mexico-Stad.

Toekomstgericht

Na één jaar als onafhankelijk merk zet CUPRA elke maand een nieuw verkooprecord neer. In de eerste vijf maanden van 2019 verkocht CUPRA 10.300 auto’s, een groei van 76,8 procent in vergelijking met de periode januari-mei van 2018.

Terwijl het merk de lancering van de CUPRA Ateca afrondt en de Leon CUPRA een hoge vlucht laat nemen, heeft het ook een nieuwe conceptcar gepresenteerd om zijn overgang naar elektrificatie te illustreren. De CUPRA Formentor vertegenwoordigt met zijn hoogperformante plug-inhybridemotor met een totaalvermogen van 245 pk het manifest van het merk en bewijst dat CUPRA is gemaakt voor de toekomst. Hij wordt in 2020 op de markt gebracht maar wordt nu tentoongesteld op SEAT & CUPRA on Tour in Liverpool.

SEAT & CUPRA on Tour

Beide gebouwen zullen tegen het jaareinde voltooid zijn.

Na een eerste stop in Noorwegen voor de presentatie van de Mii Electric, het eerste volledig elektrische voertuig van SEAT, dat eind dit jaar op de markt wordt gebracht, zet ‘SEAT & CUPRA on Tour’ zijn roadshow door Europa verder in het Verenigd Koninkrijk. Dit evenement, dat met de jongste nieuwigheden van SEAT en CUPRA strategische landen voor de twee merken bezoekt, slaat zijn tenten op in Liverpool van 18 tot 20 jun

Naast de CUPRA Formentor verwelkomt de Noord-Engelse havenstad ook de CUPRA e-Racer, de eerste 100% elektrische touringwagen ter wereld, ontwikkeld door de ingenieurs van het merk. Deze racewagen, die 300 kW continu vermogen ontwikkelt en kan pieken tot 500 kW (680 pk), haalt een topsnelheid van 270 km/u en accelereert in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

Als extra nieuwigheid krijgt de bevolking van Liverpool ook uit de eerste hand de SEAT el-Born te zien, de eerste conceptcar die volledig ontwikkeld werd door SEAT op basis van het MEB-platform van de Volkswagen-groep en die samen met de Mii Electric wordt voorgesteld. Daarnaast worden ook nog een aantal klassiekers van SEAT tentoongesteld.

Na zijn bezoek aan Engeland wordt de tour eind september voortgezet in Parijs, onmiddellijk na de IAA Frankfurt Motorshow. De roadshow gaat door tot het einde van het jaar, met nog drie stops gepland in Lissabon, Berlijn en Milaan.