2020.0.11.0 BE/NL

CASA SEAT virtuele opening

CASA SEAT opent voor het eerst zijn deuren en onthult alles wat het te bieden heeft na de fysieke opening, die gepland staat voor de komende weken. Tijdens een virtuele opening waaraan het SEAT-topmanagement, FC Barcelona-doelman Marc ter Stegen en interieurontwerper Lázaro Rosa-Violán deelnemen, toont SEAT de nieuwe ruimte, gelegen in het hart van Barcelona op de hoek van de Paseo de Gracia en de Avenida Diagonal.

CASA SEAT is een unieke hub voor toekomstige innovatie, mobiliteit, SEAT en CUPRA.

De virtuele introductie, gepresenteerd door journalist Ainhoa Arbizu, laat de hele wereld kennismaken met CASA SEAT, een mijlpaal voor het merk, gesitueerd in de stad waar SEAT 70 jaar geleden werd geboren. De ruimte wordt een referentiepunt voor stedelijke mobiliteit, een van de strategische pijlers van SEAT. Het is ook de perfecte ruimte voor CUPRA, dat van hieruit zijn nieuwe producten zal presenteren en promoten. Kortom, dit merkbelevingscentrum wordt een ruimte om projecten onder de aandacht te brengen, die geïnspireerd zijn op de levendige mobiliteit en de stadscultuur van Barcelona.

Volgens SEAT-voorzitter Carsten Isensee "is Barcelona sinds 1950 de thuisbasis van SEAT en heeft het bijgedragen tot de profilering van het bedrijf in de ogen van het grote publiek en bezoekers van over de hele wereld. In dit nieuwe hoofdkwartier in het centrum van de stad zullen we de toekomst van het bedrijf laten zien, onder andere op het gebied van mobiliteit".

Verder benadrukte Wayne Griffiths, SEAT-vicevoorzitter voor Sales & Marketing en CEO van CUPRA, dat "CASA SEAT een voorbeeld is van de huidige relatie tussen het merk en deze fantastische stad. Het is een merkbelevingscentrum in het hart van Barcelona, waar klanten en burgers zich kunnen onderdompelen in de wereld van SEAT en CUPRA, en waar we de meest vooruitstrevende projecten zullen presenteren. In het algemeen kunnen mensen alles komen ervaren waar het bedrijf en zijn merken zich voor inzetten".

Christian Stein, algemeen directeur Communicatie bij SEAT en Institutionele Relaties van SEAT en de Volkswagen-groep in Spanje, zei dat "dit een plaats zal zijn waar mensen ideeën uitwisselen, creativiteit ontwikkelen en zaken doen, evenals een ruimte waar de media en organisaties welkom zijn. Een ruimte om te praten over het onderwerp ‘mobiliteit’, waar de behoeften van de stad blootgelegd kunnen worden en creatieve oplossingen gevonden kunnen worden door middel van samenwerking en open innovatie".

De ‘place to be’ om alles te weten te komen over de nieuwste trends in stedelijke mobiliteit

Wie de virtuele presentatie bijwoont, krijgt een voorsmaakje van wat CASA SEAT op zijn 2.600 m2 te bieden heeft. Deze ruimte is gecreëerd met de ambitie om een hub te worden voor het herontwerpen van toekomstige mobiliteit, en op die manier de uitdagingen van vandaag aan te gaan door samen met verschillende betrokken partijen oplossingen te creëren. "Mobiliteit in steden verandert snel, en vooral nu na de gevolgen van het coronavirus. De afgelopen twee jaar heeft SEAT geïnvesteerd in producten voor micromobiliteit die zich aanpassen aan deze nieuwe omstandigheden. Dankzij zijn strategische ligging geeft CASA SEAT ons alle inspiratie die we nodig hebben om deze producten te ontwikkelen", legt SEAT’s Urban Mobility-directeur Lucas Casasnovas uit.

Om netwerken en de uitwisseling van ideeën te bevorderen, zal CASA SEAT een programma van activiteiten aanbieden, dat lezingen, workshops en verschillende culturele interacties rond onder andere mobiliteit, duurzaamheid, technologie en business omvat. "De mobiliteit van de toekomst zal nauw verbonden zijn met de stedelijke cultuur. Daarom hebben we CASA SEAT opgevat als de ideale ontmoetingsplaats tussen beide werelden", benadrukte CASA SEAT-directeur Gabriele Palma.

De toekomst klopt in het hart van Barcelona

De toekomstige SEAT- en CUPRA-modellen en alle nieuwe kenmerken van de Urban Mobility-eenheid zullen worden bedacht en tentoongesteld in CASA SEAT, met name op de tweede verdieping van het gebouw, waar het best bewaarde geheim te vinden is: het CASA SEAT Concept Lab. Hier zullen de designers van het bedrijf werken aan de eerste fasen van de nieuwe modellen. In het Concept Lab zullen ze de meest innovatieve voorstellen ontwikkelen, geïnspireerd door de lichte en opwindende levensstijl van Barcelona. De bezoekers van CASA SEAT zullen ook verrast worden door de innovatieve fysieke en digitale beleving in de showroom op de eerste verdieping, waar de nieuwste SEAT- en CUPRA-producten te zien zullen zijn, evenals de nieuwe oplossingen voor stedelijke mobiliteit die door het bedrijf worden gepromoot.

CUPRA-ambassadeur en FC Barcelona-voetballer Marc ter Stegen nam deel aan de presentatie en zei: "Ik ben erg enthousiast over het feit dat het merk dat ik als wereldambassadeur mag vertegenwoordigen, deze ruimte inwijdt op zo'n bevoorrechte locatie, in het hart van Barcelona. Het is een plek waarvan ik weet dat ik er vaak zal komen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en modellen uit de wereld van CUPRA".

Een iconisch gebouw van architect Carlos Ferrater 

De gerenommeerde architect Carlos Ferrater en zijn Office of Architecture in Barcelona (OAB) gingen de uitdaging aan om het gebouw waar CASA SEAT gevestigd is, te verbouwen. Het renovatieproject ziet het gebouw als een ontmoetingsplaats en een vitrine voor de stad dankzij zijn emblematische locatie, waar – door de opdeling van het gebouw in twee onafhankelijke volumes – een doorgang wordt gevormd van de Paseo de Gracia naar de Pompeia-kerk aan de overkant van de straat.

De nieuwe ruimte moet een ontmoetingsplaats worden voor de evenementen en trends van de stad.

Ferraters project ziet CASA SEAT als een centrale ontmoetingsplaats in de stad. Om deze reden heeft de architect de zuilen aan de straatkant versterkt, de hoeken van de structuur vrijgemaakt en alle hoeken van de voorgevel gladgestreken: drie aanpassingen die resulteren in een ronde, doorlopende gevel, die het gebouw een open, uniek en vriendelijk karakter geeft. Dit is mogelijk dankzij de unieke gebogen ramen met bronzen zeefdruk, die ook bijdragen tot de transparantie van het gebouw, waarvan het karakter en de culturele activiteit voor alle voorbijgangers duidelijk zichtbaar zullen zijn. CASA SEAT is het gebouw met de grootste gebogen glazen ramen van heel Spanje, die voorbestemd zijn om een visueel icoon van Barcelona te worden. In zijn geheel is CASA SEAT een eigentijdse herinterpretatie van de typische gebouwen van de wijk Eixample in Barcelona. Een gebouw dat de geschiedenis van Barcelona’s stadscultuur huldigt en projecteert in de toekomst.

Interieurontwerp dat je een echt thuisgevoel geeft

"Geniet van de ruimte alsof het je eigen ruimte is" is de boodschap die het interieurontwerp van de studio van Lázaro Rosa-Violán voor CASA SEAT wil overbrengen. Volgens de interieurarchitect is "het een dynamische, veranderende ruimte waarin het ontwerp sterk is geïntegreerd". Een gastvrije plek die de verbondenheid toont van SEAT met Barcelona en zijn kenmerkende waarden als een open, moderne, creatieve en inspirerende stad.

Lázaro Rosa-Violán en zijn studio ontwierpen een interieurdesign met de nadruk op een breed, levendig palet van verzadigde roest, lichtgroen en blauw, om de ruimte dynamisch en gastvrij te maken. Deze verzadiging maakt het ook mogelijk om de kwaliteit van de lokale materialen te accentueren, waaronder microcement in verschillende texturen op alle vier de verdiepingen en houtaccenten die CASA SEAT een even modern als vriendelijk karakter geven.

De grootste aantrekkingskracht van de ruimte is het licht. Enerzijds het licht van Barcelona, dat schijnt door de grote glazen gevel, uitgerust met een gemotoriseerd luiksysteem dat van CASA SEAT een duurzaam gebouw maakt door de aircobehoeften te beperken. Anderzijds baadt het interieur door middel van design- en antieke lampen in zorgvuldig gedoseerd indirect licht, om een warme, gastvrije sfeer te creëren. De combinatie van beide lichtsoorten versterkt een aantal opmerkelijke kenmerken in de ruimte, zoals de verende krukken en de muurschilderingen – of ze nu decoratief zijn of op een of andere manier verband houden met mechanica en beweging – die een link creëren tussen de omgeving en de automobielsector.

The gastronomie van Ametller Origen, een reden om af te spreken in CASA SEAT

CASA SEAT beschikt ook over een café-restaurant, dat wordt gerund door Ametller Origen, wiens keuken gebaseerd is op het mediterrane dieet, voornamelijk met seizoensproducten. Op deze manier wordt het restaurantgedeelte een extra attractie in de ruimte dankzij een gastronomisch aanbod waarin gezonde voeding, duurzaamheid en prijs/kwaliteit op de voorgrond staan. Op de begane grond vind je ook een grote ruimte waar je comfortabel kunt babbelen, de nieuwste prototypes en concepten van het bedrijf kunt bewonderen of in de coworkingzone kunt vergaderen en nieuwe projecten kunt ontwikkelen in samenwerking met jonge, opkomende bedrijven.

Stedelijke cultuur, innovatie en talent: belangrijke thema's op de CASA SEAT-agenda

Om zich te integreren in het culturele, artistieke en zakelijke ecosysteem van de stad heeft CASA SEAT een uitgebreid programma van activiteiten, lezingen, concerten en workshops waar stedelijke cultuur, mobiliteit, duurzaamheid en technologie de hoofdrol spelen.

Met het engagement om mensen innovatieve, relevante ideeën voor te schotelen, zullen de geplande activiteiten tot de fysieke opening van CASA SEAT digitale bijeenkomsten zijn en allemaal te volgen zijn via de webpagina www.casa.seat, waar ook opnames van reeds uitgevoerde activiteiten kunnen worden geraadpleegd, zoals de lezing die John Moavenzadeh, directeur Stedelijke Mobiliteit bij MIT, eind april hield over de impact van COVID-19 op de toekomst van de mobiliteit, of de digitale meeting waarin filmregisseur Isabel Coixet en Carlos Ferrater spraken over de relatie tussen cinema en architectuur.