BE/NL

Hoe groot is de koffer van de Tarraco?

.

De SEAT Tarraco is tijdens de 11de editie van de Spanish Media Cup verkozen tot ‘Ideale Auto’ door golfspelers en professionals uit de sector. Hij kreeg die titel omdat hij voldoet aan alle eisen van golfspelers zowel voor hun dagelijks gebruik als om hun favoriete sport te beoefenen. Hij is namelijk praktisch, ruim en milieuvriendelijk. De inhoud van zijn koffer was ook een sleutelfactor. Maar hoe groot is de bagageruimte van de Tarraco precies? We hebben het exacte volume onderzocht via een nooit eerder vertoonde uitdaging, op het lijf geschreven van golfliefhebbers.

Hoeveel golfballen passen in de koffer van een Tarraco?

Als een golfbal een diameter heeft van 4,27 centimeter en een volume van 40,679 cm3, en als de koffer van een Tarraco met vijf zitplaatsen een inhoud heeft van 760 liter, hoeveel golfballen passen er dan in? We hebben het onderzocht met de hulp van twee veelbelovende jonge golfspelers die hebben geholpen bij deze bijzondere manier van het vullen van de koffer.

Slagen met een sand wedge van 56º.

Voor de eerste slagen gebruiken de golfers de sand wedge. Dat is de ideale club om de bal omhoog te slaan en om hem erin te mikken omdat die zoveel precisie biedt. Slag na slag vullen ze de koffer met bewegingen die voor hen heel natuurlijk zijn. “Op een trainingsdag op het golfterrein slaan we honderden ballen, dus we zijn het gewoon om zonder veel fysieke inspanning de ene na de andere bal naar dezelfde plek te mikken”, zegt Marina Martinez die al golf speelt sinds ze 4 jaar oud is.

Zwaartekracht krijgt de bovenhand.

Nadat meer dan 3.300 ballen in de koffer van de Tarraco zijn gelanceerd, begint de zwaartekracht de bovenhand te krijgen en vallen sommige ballen er weer uit. Het is tijd om de koffer te sluiten, die is uitgerust met een elektrische open- en sluitfunctie met handenvrije werking. De uitdaging gaat verder van op de achterbank. “Het is heel praktisch dat de koffer handenvrij kan worden geopend en gesloten. We hebben altijd veel tassen en clubs vast en als we met een gewone voetbeweging onder de bumper de kofferklep kunnen openen, hoeven we niet al onze spullen eerst op de grond te zetten,” zegt Oriol Martinez die ook op 4-jarige leeftijd is beginnen golfen.

100 ballen tegelijk.

De koffer van de Tarraco is een van de grootste van SEAT met een volume van 760 liter, of 1.920 liter met de achterbank neergeklapt. Er is nog flink wat ruimte die moet worden gevuld en dus stappen de golfspelers over van slaan met clubs naar emmertjes leeggieten. Elk emmertje bevat zo’n 100 golfballen. Een voor een vallen ze in de koffer tot het punt van de maximale vulling wordt bereikt. 8.000, 8.200, 8.400 … En dan een laatste emmertje. In totaal passen 8.500 golfballen in de koffer van een Tarraco zonder dat ze over het bagagescherm lopen. Een echt record dat de opbergcapaciteit en de veelzijdigheid van SEAT’s grootste SUV aantoont.

De koffer van de Tarraco.

  • 102 cm diep
  • 103 cm breed
  • 41 cm hoog
  • 760 liter
  • 1.920 liter met de achterbank neergeklapt

Een golfbal.

  • 45,93 gram
  • 42,67 mm diameter
  • 40,679 cm3 volume
  • 352 kuiltjes