BE/NL

SEAT URBAN VEHICLES™

De SEAT-gezinswagens

Bij SEAT moet je geen compromis sluiten met jouw gezinswagen. Er is altijd de juiste oplossing voor jouw noden : 5 of 7 zitplaatsen, SUV, break of monovolume. Kiezen is niet altijd verliezen.

SEAT Leon Break

Geniet van ieder moment

Eleganter dan dit worden gezinsauto’s niet. En toch behoudt de nieuwste Leon Break alle rationele troeven die een gezin zoekt: binnenruimte, veiligheid en connectiviteit.

SEAT Ateca

Stippel je eigen route uit

Alles wat je in een gezinsauto kan zoeken, gecombineerd met de voordelen van een compacte SUV: dat is de Ateca ten voeten uit.

SEAT Tarraco

De grote gezinswagen bij uitstek

Als vlaggenschip binnen het SEAT-gamma biedt deze ruime gezinswagen ongekend veel mogelijkheden: 5 of 7 plaatsen, benzine of diesel, manueel of automaat, twee- of vierwielaandrijving. De perfect mix van een volbloed-SUV en een pure gezinsauto.

FAQ


Een gezinswagen is een auto die per definitie plaats en ruimte biedt aan het gezin, maar die tegelijkertijd de kwaliteiten heeft die door gezinnen op prijs worden gesteld. Denk maar aan veiligheid, comfort, rijgemak, afwerkingskwaliteit en een gunstige prijs.

Zoals bij iedere voertuigcategorie wordt het verbruik van een gezinswagen in de eerste plaats bepaald door het gebruikersprofiel, maar ook door de gekozen auto. Een groot of samengesteld gezin dat nood heeft aan een Tarraco met een grote koffer  zal waarschijnlijk op een hoger verbruik moeten rekenen dan een gezin dat kiest voor de Leon vijfdeurs die tot 60 kilometer volledig elektrisch kan afleggen.

Altijd minstens vijf zitplaatsen, maar de Tarraco bestaat ook in zevenzitsconfiguratie.

SEAT zet ook bij zijn gezinswagens in op elektrificatie. Zo zijn de Leon vijfdeurs, de Leon Break  en de Tarraco allemaal beschikbaar als oplaadbare plug-inhybride. De Leon vijfdeurs biedt als bijkomend alternatief ook cng aan.

De Leon vijfdeurs en Leon Break kunnen allebei worden gekozen met een cng-aandrijving. Het gaat daarbij om een 1.5-motor van 130 pk die naar keuze kan worden gecombineerd met een manuele of automatische versnellingsbak.

De meeste gezinsauto’s van SEAT hebben een grote koffer, gewoon omdat dat bij SEAT deel uitmaakt van het DNA van een auto voor het gezin. Kijk maar naar de Leon Break, goed voor maximaal 1.600 liter stouwruimte. De grootste kofferruimte heeft de Tarraco, tot 1.920 liter.

Professionele klanten kunnen bij SEAT het volledige gamma leasen, inclusief al onze gezinsauto’s.

Uiteraard! Via MyWay worden ook tweedehandse gezinsauto’s van SEAT te koop aangeboden.

Zowat al onze gezinswagens zijn beschikbaar met manuele en automatische versnellingsbak, telkens in functie van de gekozen motorversie. Niet alle motoren zijn immers beschikbaar met beide types versnellingsbak.