2021.11.1 BE/NL

Tot 7 zitplaatsen

De SUV's van SEAT

Stadsavonturen zijn er in alle vormen en maten. Maar aan het stuur van je SUV beleef je ze allemaal vanaf de eerste rij. Want wie de stad kent, die voelt er zich helemaal thuis.

Jouw Arona.

Jouw stad, jouw crossover.

De SEAT Arona is een compacte SUV voor wie durft. Altijd klaar voor actie. Full Link-connectiviteit, draadloze oplading van telefoon, handenvrije ontgrendeling... technologieën die jouw leven een boost geven.

SEAT Ateca

De stedelijke SUV bij uitstek.

Van de yogastudio naar de kookles, de Digital Cockpit van de SEAT Ateca SUV gidst je overal naartoe. Zo behoud jij de controle over je stad.

SEAT Tarraco

Jouw SUV tot 7 plaatsen.

Zin om te leren surfen? Waag je je aan gitaar? De SEAT Tarraco biedt tot 1.775 liter ruimte. Ook beschikbaar als plug-in hybride SUV.

FAQ


SUV is een Engelse afkorting en staat voor sport utility vehicle, een veelzijdige auto met een sportief karakter zeg maar. In de praktijk wordt de SUV zoals de SEAT Ateca  in onze contreien gekenmerkt door een wat hoger koetswerk, een ruimere bodemvrijheid, een hogere instap en een rechtere zithouding voor bestuurder en passagiers dan een klassieke vijfdeurs. Dit type auto valt dan ook vooral in de smaak omwille van het veiligheidsgevoel dat hij geeft, maar ook praktische argumenten zoals de laadcapaciteit, het sleepvermogen en de uitrustingsmogelijkheden worden hoog aangeschreven. Een manusje-van-alles zeg maar.

Een cross-over, ook wel CUV genoemd, is een veel nieuwer autoconcept dan de SUV die eigenlijk al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw sterk aan populariteit wint. Het belangrijkste onderscheid tussen een SUV en een cross-over zoals de SEAT Arona  is dat de technische basis van een cross-over altijd een personenwagen is en dus niet altijd beschikbaar is met vierwielaandrijving.

Een hybride SUV is een SUV die voor zijn aandrijving gebruikt maakt van twee verschillende types krachtbronnen. In het geval van de SEAT Tarraco  gaat het om de combinatie van een benzinemotor en een elektromotor waarvan de batterij apart kan worden opgeladen. Met opgeladen batterij biedt deze een uitstootvrij rijbereik van zowat 50 kilometer.

Het verbruik van iedere auto hangt in grote mate af van je gebruikersprofiel. Een gemiddelde woon-werkverplaatsing kan de plug-in hybride Tarraco  bijvoorbeeld volledig elektrisch afleggen, zonder enige lokale uitstoot. Ook de Arona  op cng  is bijzonder milieuvriendelijk. Het WLTP-normverbruik voor Arona schommelt rond 6 l/100 km, voor de Ateca  ligt dat tussen 4,7 en 8,7 l/100 km, de grote Tarraco  met tot 7 zitplaatsen heeft een normverbruik tussen 1,6 en 9,2 l/100 km.

Eigenlijk hebben alle SUV’s bij SEAT een grote koffer in verhouding tot hun koetswerklengte. De absolute ‘koning’ is de Tarraco. Deze SUV met een grote koffer  biedt meer dan 2.000 liter koffervolume dankzij neergeklapte achterstoelen.

Iedere SEAT-SUV telt minstens 5 volwaardige zitplaatsen en je kan zelfs optioneel beschikken over 7 zitplaatsen in de SEAT Tarraco . Die twee extra zitplaatsen kunnen dan – wanneer ze niet worden gebruikt – worden weggeklapt in de koffervloer.

Professionele klanten kunnen bij SEAT het volledige gamma leasen, inclusief onze SUV’s. Meer weten.

Uiteraard! Via MyWay  worden ook tweedehandse SUV-modellen van SEAT te koop aangeboden. 

SEAT biedt in al zijn SUV-modellen keuze tussen een manuele of een automatische versnellingsbak, maar telkens in functie van de gekozen motorversie. Niet alle motoren zijn immers beschikbaar met beide types versnellingsbakken.