2020.0.1.0 BE/NL

Deze apps maken de file leuker

Ontdek welke bedrijfswagen bij u past. 

Download hier onze gratis gids.

2017 brak alle filerecords. We stonden niet alleen vaker in de file, ook buiten de spitsuren nam het aantal files toe. Door de toenemende populariteit van flexibele werkuren gaan steeds meer mensen buiten de spitsuren de baan op, waardoor we met z’n allen de spitsuren verlengen.

Een accountmanager onderweg naar een meeting, een werkende mama die met haar gezin op pad is, een freelancer op weg naar een nieuwe klant … Iedereen belandt wel eens in de file, een situatie waaraan u weinig kunt veranderen. U onnodig opwinden heeft dus weinig zin. Om de file een tikkeltje aangenamer te maken, verzamelde SEAT een aantal apps voor groot en klein. Leun alvast naar achteren en ontspan.

Apps om de file te vermijden

Natuurlijk wilt u liever de file vermijden. Naast het ingebouwde navigatiesysteem van SEAT zijn er heel wat verkeersapps die realtime informatie verwerken en u helpen om de dagelijkse files te omzeilen. De meest bekende app is Google Maps. Die staat standaard geïnstalleerd op Android smartphones. U kan hem gratis downloaden op andere toestellen. Sinds vorig jaar laat een grafiek zien hoe druk uw route was, is en zal worden. Zo kunt u perfect inschatten hoe laat u het best vertrekt.

Een van de meest populaire apps bij autobestuurders is Waze, waarbij gebruikers realtime verkeersinformatie met elkaar delen. Waze kan hierdoor de verkeersstromen op het moment zelf herverdelen en u steeds de beste route voorstellen, zodat u de file telkens opnieuw vermijdt. Gebruikers kunnen ook brandstofprijzen met elkaar delen. U navigeert dus niet alleen om de file heen, maar weet ook perfect waar u het beste tankt. Twee vliegen in één klap.  

Voor wie meer zoekt dan een navigatiesysteem is er iCoyote. Met de gratis versie van de app navigeert u vlot van de ene naar de andere bestemming, maar de betalende versie biedt zoveel meer. U ontvangt niet alleen realtime meldingen over files en ongevallen, maar ook over vaste en mobiele snelheidsradars. Dit maakte de app in het verleden lichtjes omstreden, maar ook bij Waze kunnen gebruikers intussen mobiele controles en snelheidsradars melden.

Opgelet! Hoewel apps die snelheids- en verkeerscontroles verklikken toegelaten zijn in België is dit niet overal het geval. Heel wat landen gedogen deze apps, maar er zijn ook een aantal landen die apps met deze functie verbieden. In Zwitserland bijvoorbeeld zijn ze ten strengste verboden en staan er zelfs hoge boetes tot meer dan 500 euro op. Vertrekt u op zakenreis naar het buitenland of op autovakantie? Dan doet u er goed aan om dit op voorhand te controleren.

Apps om in de file te ontspannen

Toch in de file beland? Dan kunt u er maar beter het beste van maken. SEAT investeert voortdurend in nieuwe technologieën waaronder zijn eigen Full Link technologie. Dankzij Android AutoTM en Apple CarPlayTM is die compatibel met de meeste smartphones. Of u nu een diehard fan van Spotify bent of trouwe gebruiker van Apple Music, dankzij de krachtige versterker, luidsprekers en high-end subwoofer in uw SEAT klinkt uw favoriete muziek helder en vol punch. Of open TuneIn op uw smartphone en kies tussen een sportwedstrijd, de nieuwste aflevering van uw favoriete podcast of een van vele internetradio’s.

Bent u een groentje op vlak van podcasts? Dan zijn de meeslepende podcasts ‘Iemand’ van Radio 1, 'How Life Works' van Gent M, 'Stuff You Should Know' van HowStuffWorks en 'Bob' van VPRO alvast enkele pareltjes om mee te starten.

Of wat dacht u van een luisterboek? Er is niet alleen een groot aanbod voor de allerkleinsten zoals het populaire luisterboek van Kapitein Winokio, ook voor volwassenen is er een heuse online bibliotheek. Met de apps LuisterBieb en Storytel tovert u de file om tot een romantisch liefdesdrama of een meeslepende misdaadthriller. Beide digitale abonnementsdiensten kunt u downloaden op uw smartphone. U kunt boeken ook offline opslaan zodat een spannend moment niet wordt onderbroken wanneer de internetverbinding wegvalt.

Bent u een groentje op vlak van podcasts? Dan zijn de inspirerende podcasts ‘Generation XX’, ‘Change ma vie: outils pour l'esprital’  alvast enkele pareltjes om mee te starten.

Of wat dacht u van een luisterboek? Er is niet alleen een groot aanbod voor de allerkleinsten, ook voor volwassenen is er een heuse online bibliotheek. Via de app Audiocité tovert u de file om tot een romantisch liefdesdrama of een meeslepende misdaadthriller. De digitale abonnementsdienst kunt u downloaden op uw smartphone en boeken kunt u ook offline opslaan zodat een spannend moment niet wordt onderbroken wanneer de internetverbinding wegvalt.

Apps voor kinderen in de file

Deelt u uw auto met uw gezin? Voor de allerkleinste bengels op de achterbank heeft Studio 100 drie Bumba-apps ontwikkeld met verschillende speelniveaus voor peuters en kleuters. De apps kwamen er in samenwerking met specialisten op vlak van kinderontwikkeling. Daardoor leert uw kroost spelenderwijs bij in de file. Ook LEGO® ontwikkelde twee apps waar ze even zoet mee zijn tijdens een file. Terwijl de LEGO® DUPLO® Town-app draait om het dagelijkse leven van kleurrijke figuurtjes, moeten ze met de LEGO® DUPLO® Train-app rails aanleggen, passagiers helpen, bruggen bouwen …

Ketnet ontwikkelde naast Ketnet Jr. ook een app voor de iets oudere kinderen. Met de gratis Ketnet-app kunnen zij hun favoriete programma’s herbekijken, maar ook supertoffe spelletjes spelen.

Minecraft en Monument Valley stimuleren de creativiteit van uw kinderen ouder dan tien jaar. Voor ze op hun eindbestemming aankomen, hebben uw kinderen al een volledig nieuwe wereld op poten gezet in Minecraft. Of ze hebben in Monument Valley prinses Ida langs de meest mysterieuze monumenten heen geleid.

Voor wie geen zin heeft in een spelletje biedt Netflix soelaas. Binnen de app kunt u een aparte account opzetten voor uw kinderen met een aangepast aanbod boordevol humor, maar ook spanning en een gezonde portie kalverliefde. Ook Netflix biedt de mogelijkheid om films en series te downloaden om offline te bekijken.

Frans alternatief:

Deelt u uw auto met uw gezin? De filmpjes ‘1 jour, 1 question’ zijn niet alleen leuk om naar te kijken, uw kleine bengels steken er ook iets van op. In elk filmpje wordt een actuele vraag op kindermaat uitgelegd waardoor uw kroost spelenderwijs bijleert in de file.

Ook LEGO® ontwikkelde twee apps waar ze even zoet mee zijn tijdens een file. Terwijl de LEGO® DUPLO® Town-app draait om het dagelijkse leven van kleurrijke figuurtjes, moeten ze met de LEGO® DUPLO® Train-app rails aanleggen, passagiers helpen, bruggen bouwen …

Op de website van Ouftivi kunnen uw kinderen kiezen uit heel wat kinderprogramma’sonline spelletjes spelen of het kinderjournaal Les Niouzz herbekijken.

Minecraft en Monument Valley stimuleren de creativiteit van uw kinderen ouder dan tien jaar. Voor ze op hun eindbestemming aankomen, hebben uw kinderen al een volledig nieuwe wereld op poten gezet in Minecraft. Of ze hebben in Monument Valley prinses Ida langs de meest mysterieuze monumenten heen geleid.

Voor wie geen zin heeft in een spelletje biedt Netflix soelaas. Binnen de app kunt u een aparte account opzetten voor uw kinderen met een aangepast aanbod boordevol humor, maar ook spanning en een gezonde portie kalverliefde. Ook Netflix biedt de mogelijkheid om films en series te downloaden om offline te bekijken.

Relax met SEAT  

SEAT staat bekend om zijn sportieve en innovatieve design, maar doet er ook alles aan om in de auto een comfortabele ervaring te creëren. Of u nu in de file staat, op weg bent naar het werk of op autovakantie vertrekt: het interieur van SEAT staat garant voor een ontspannen rit. Ga langs bij een van onze verdelers en ervaar zelf de luxe van SEAT.