2020.0.1.0 BE/NL

Wat beïnvloedt het design van uw auto?

Ontdek welke bedrijfswagen bij u past. 

Download hier onze gratis gids.

Met de vernieuwde autofiscaliteit letten zelfstandigen en ondernemers meer dan ooit op de CO2-uitstoot van een bedrijfswagen. Een zuinige auto heeft een streepje voor, maar imago blijft even belangrijk. Het design van een auto creëert een bepaalde uitstraling en natuurlijk wilt u dat die in lijn ligt met uw persoonlijkheid en het imago van uw zaak.

Het design van auto’s is de afgelopen decennia enorm geëvolueerd. Wat beïnvloedt het design van uw SEAT?

Het functionele design van een auto

Praktische elementen

Een auto heeft in de eerste plaats een praktische functie: hij brengt u zonder problemen en veilig van punt A naar punt B. Heel wat elementen die het blote oog niet zien, bepalen mee de vorm van de carrosserie. Daarnaast zijn er ook heel wat praktische elementen die niet mogen ontbreken en op een bepaalde manier ontworpen zijn in functie van hun werking. Denk maar aan de vorm van de koplampen en grille buiten aan de auto, maar ook het dashboard binnen in uw auto dat makkelijk en veilig bedienbaar moet zijn.

Zo beschikt de nieuwe SEAT Arona over full-ledkoplampen en ledcontrolelampjes achteraan die garanderen dat u alles ziet én dat u gezien wordt. De 8-duims display in sommige wagens van SEAT zorgt er dan weer voor dat alles binnen handbereik is.

Aerodynamica

Aan het begin van de 20ste eeuw stonden autobouwers niet stil bij het aerodynamische design van een auto, die in zijn beginjaren meer leek op een koets. Pas toen de eerste autosnelwegen werden aangelegd, groeide de aandacht voor een aerodynamisch design. De snelheid van een auto werd namelijk een belangrijke factor. Een gestroomlijnd design zorgt ervoor dat de lucht met de minste weerstand langs de auto glijdt, waardoor een wagen betere prestaties kan neerzetten én efficiënter rijdt. Het beïnvloedt bovendien ook de stabiliteit en het windgeruis.

Als u met de auto rijdt, bepalen niet alleen het type motor en uw rijstijl hoe zuinig uw wagen rijdt, ook het design van de auto speelt een belangrijke rol. Een aerodynamisch design was vroeger een echte niche en slechts voor enkele auto’s weggelegd. Maar intussen is het mainstream geworden. Toch blijft zo’n design een uitdaging voor constructeurs. Autobouwers van personenwagens moeten namelijk ook rekening houden met aspecten zoals veiligheid en de ruimte binnenin een auto.

SEAT staat bekend om zijn sportieve designs, en aerodynamica is hier onlosmakelijk mee verbonden. Bij de SEAT Ibiza (Ontvang de catalogus via e-mail) en SEAT Leon (Ontvang de catalogus via e-mail) kunt u zelfs optioneel een Aerodynamic Kit toevoegen aan uw auto. Een voorbumperrand, flanken, een achterdiffusor en een spoiler creëren een sportieve look én zorgen ervoor dat uw bedrijfswagen nóg beter presteert op alle vlakken.

Het imago van uw auto

Een exterieur dat boekdelen spreekt

Bij SEAT is er een auto voor elk karakter. De vinnige SEAT Ibiza is populair bij ambitieuze freelancers, terwijl de SEAT Ateca (Ontvang de catalogus via e-mail) vertrouwen uitstraalt, maar nog steeds een tikkeltje stoer is. Perfect voor ervaren ondernemers die anders durven te zijn. De SEAT Alhambra (Ontvang de catalogus via e-mail) is dan weer ontworpen op maat van moderne gezinnen, maar ook de SEAT Leon en SEAT Ateca lenen zich hier perfect voor.

Een goed design sluit niet alleen aan bij uw imago, maar speelt ook in op de noden van vandaag. Van een business meeting naar de dansles van de jongste en de supermarkt tot een autovakantie met het gezin of een weekendje weg met vrienden. SEAT weet maar al te goed dat onze levens vandaag een aaneenschakeling zijn van ‘work en play’ en dat u graag zonder problemen switcht.

Maar het design van uw auto moet ook voorbereid zijn op morgen. SEAT denkt vooruit en speelt in op behoeftes waar u misschien vandaag niet bij stilstaat. SEAT lanceerde de SEAT Ateca in 2016, net voor de grote doorbraak van de SUV bij gezinnen die steeds vaker op zoek zijn naar een groter veiligheidsgevoel op de baan. Met de SEAT Ateca (Ontvang de catalogus via e-mail) en SEAT Arona (Ontvang de catalogus via e-mail) combineert SEAT dat extra veiligheidsgevoel met een stoere uitstraling.

Een interieur met stijl

Voor wie als zelfstandige vaak in de auto zit of regelmatig lange ritten maakt, is een comfortabel interieur een prioriteit. Het interieur mag best gezellig en sfeervol zijn en de nodige technologische snufjes mogen vandaag zeker niet ontbreken. De afgelopen tien jaar zagen we bij het interieurdesign van de auto een indrukwekkende evolutie. Zo is er tijdens de ontwerpfase steeds meer aandacht voor de ‘gebruikersinterface’: hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle ingebouwde technologie makkelijk en veilig bedienbaar is én er mooi uitziet?

De ingebouwde cd-speler heeft bij SEAT plaats gemaakt voor Full-Linktechnologie waarmee u niet alleen uw favoriete muziek op uw smartphone afspeelt, maar ook altijd verbonden bent en u handsfree kunt telefoneren in de auto. Het sleutelcontact is bij SEAT in sommige modellen vervangen door de handige start/stop knop waardoor u zelfs uw sleutel niet meer boven moet halen.

Naast ergonomische zetels met kwaliteitsvolle bekleding heeft SEAT oog voor mooi afgewerkte details en interieuropties die net dat tikkeltje meer persoonlijkheid geven, zoals de meerkleurige sfeerverlichting.

SEAT: het toonbeeld van design

SEAT combineert als geen ander design, comfort en rijgemak met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De verbinding tussen vorm, het praktische en allerlei vernieuwingen op vlak van veiligheid en technologie staat centraal bij SEAT.

Of u nu kiest voor het freelance bestaan en op zoek bent naar een bedrijfswagen op maat of ondertussen een tiental medewerkers heeft en bedrijfswagens per functieniveau wilt vastleggen in uw car policy: er is vast en zeker een SEAT die bij u past, maar kiezen kan soms moeilijk zijn. Op basis van uw wensen, professioneel imago en budget helpen onze verdelers u graag de juiste keuze te maken.