BE/NL

up-to-date navigatiekaarten

Hoe je navigatiesysteem updaten.

Hoe update je de kaarten van je navigatiesysteem?

Hier tonen we je stap voor stap hoe je nieuw kaartmateriaal voor je navigatiesysteem download en hoe je het importeert in het navigatiesysteem.

Overschrijf de oorspronkelijke SD-kaart niet indien je niet volledig zeker bent dat je over de dienst MapCare beschikt! 
De SD-kaart overschrijven zonder over de dienst MapCare te beschikken, kan leiden tot verlies van data!

Vereisten voor de update van de navigatiekaart:

 1. Je hebt de SD-kaart nodig met alle vorige kaartgegevens van je navigatiesysteem. De SD-kaart wordt in het fabriek in SD-kaartlezer 2 ingebracht.
 2. Om de gegevens probleemloos te kunnen reproduceren wordt de SD-kaart best voorbehouden voor enkel de navigatiegegevens.
 3. Indien je gebruik maakt van Windows als besturingssysteem, moet je over een extensieprogramma’s voor bestanden beschikken zoals 7-Zip. Je kan dit programma downloaden via de website van de producent. Indien je een ander besturingssysteem gebruikt, heb je een extensieprogramma nodig dat bestanden in .zip-formaat kan verwerken.
 4. Het kaartmateriaal kan meer dan 13 GB geheugencapaciteit vereisen. Zoveel moet er dus zeker vrij zijn op de harde schijf van je computer. De harde schijf van je computer moet NTFS-geformatteerd zijn met dergelijk grote files overweg te kunnen. Dat is het standaardsysteem dat op de nieuwste computers wordt gebruikt. Indien je over een oudere computer beschikt, controleer dan de formattering van je harde schijf met een rechter muisklik op het icoon voor de harde schijf in Explorer en selecteer vervolgens ‘Eigenschappen’.    

Stap 1
Welke versie is er momenteel bij mij geïnstalleerd en welke versie is beschikbaar als update?

Je kan de huidige versie van je kaartgegevens controleren door op het navigatiesysteem de MENU-knop in te drukken. Bevestig op het display de optie ‘Setup’ > ‘Systeeminformatie’.

 1. Verwijder hiervoor de SD-kaart met de kaartgegevens uit kaartlezer 2 van je navigatiesysteem en breng de kaart in in de SD-kaartlezer van je computer of in een aangesloten SD-kaartlezer.
 2. Maak op je computer een folder aan voor de back-upversie van je kaartgegevens.
 3. Kopieer alle gegevens van de SD-kaart naar die net gecreëerde folder op je computer.

Stap 2
Nieuwe gegevens downloaden

 1. Surf naar de downloadwebsite waar de nieuwste gegevens kunnen worden gedownload.  Je kan de gegevens in één enkel bestand downloaden. Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding kan dit downloaden tot ruim 8 uur tijd in beslag nemen. Alle bestanden zijn gecomprimeerd in .zip-format.
 2. Download alle bestanden voor de nieuwe versie en bewaar ze samen in een nieuwe folder (bv. ‘Update kaart’) op je computer.
 3. Schuif de vergrendeling op de SD-kaart naar de ‘Unlock’-positie en voeg ze in de (externe) SD-kaartlezer van je computer in.
 4. Wis alle gegevens op de SD-kaart of herformatteer ze. De procedure hiervoor verschilt in functie van het besturingssysteem. Voor Windows: ga naar de SD-kaartschijf, rechtermuisklik op het icoon en selecteer ‘Format’. Gelieve bij andere besturingssystemen de instructies van de producent te volgen.
 5. Open het eerste bestand in de folder op je computer met de gedownloade data (extensie .zip.001).
 6. Zet de bestanden over naar de SD-kaart. De bestanden moeten rechtstreeks in de zogeheten root directory (hoofdmap) van je SD-kaart. Ze mogen niet worden opgeslagen in een submap.
 7. Zodra het overzetten is afgerond verwijder je de SD-kaart uit de computer of kaartlezer. Verschuif de vergrendeling op de SD-kaart nu terug naar de Lock-positie.

Stap 3
Importeer de gegevens in het navigatiesysteem

 1. Voeg de SD-kaart terug in kaartlezer 2 van je navigatiesysteem in.
 2. De geüpdatete navigatiekaarten zullen beschikbaar zijn van zodra het systeem de SD-kaart heeft herkend.

Opgelet:
Omdat de navigatiegegevens op de SD-kaart zijn opgeslagen en de kaart dus in het voertuig moet blijven kan de kaart onderworpen zijn aan extreme omstandigheden. Om te garanderen dat het navigatiesysteem correct blijft functioneren zal je navigatiesysteem enkel door SEAT goedgekeurde SD-kaarten aanvaarden. Indien je originele kaart verloren of beschadigd raakt, kan je bij je lokale SEAT-servicepartner een nieuwe kaart verkrijgen.