2020.0.11.0 BE/NL

Dr. Werner Tietz, nieuwe vicepresident voor R&D.

Dr. Werner Tietz is benoemd tot nieuwe executive vicepresident voor research en ontwikkeling bij SEAT per 1 juli. Het directielid dat in 1994 de Volkswagen-groep vervoegde, was voorheen hoofd Development bij Bentley. Bij SEAT zal hij Axel Andorff vervangen die naar ŠKODA gaat en verantwoordelijk wordt voor de Midsize en MEB-productlijn.

Het voormalige hoofd Development van Bentley zal op 1 juli zijn nieuwe functie opnemen.

Tietz is een ingenieur van de RWTH Aachen University (Duitsland). Voor hij in 1994 bij de Volkswagen-groep kwam, werkte hij aan zijn universiteit aan onderzoeksprojecten die verband hielden met de verwerking van plastic materiaal. Hij bekleedde verschillende functies bij Audi en was geruime tijd verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle Audi-interieurs. In 2011 maakte hij de overstap naar Porsche. Daar werd hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het koetswerk en het interieur van alle modellen. Hij nam ook deel aan de ontwikkeling van het Taycan-concept en introduceerde in verscheidene modellen innovatieve materalen. Vanaf 2018 was hij lid van de raad van bestuur van Bentley en stond hij aan het hoofd van Development waar hij een nieuwe ontwikkelingsstrategie uittekende en de fundamenten legde voor de elektrificatie van het merk.

SEAT-voorzitter Carsten Isensee: “Het is geweldig nieuws voor SEAT om een manager als Tietz te hebben, met een lang trackrecord binnen enkele van de meest geavanceerde merken van de Volkswagen-groep. Zijn ervaring zal beslist bijdragen tot het verder versterken van SEAT’s engagement voor technologie en innovatie, een van de belangrijkste assets van het bedrijf.”

De nieuwe directeur zal de innovatieprojecten van SEAT leiden in een periode die wordt gekenmerkt enerzijds door de overgang naar elektrische mobiliteit en anderzijds door de technologische vooruitgang die rijden veiliger en efficiënter zal maken. De vicepresident R&D van SEAT wordt verantwoordelijk voor Design waar alle SEAT- en CUPRA-voertuigen worden geconceptualiseerd, en ook voor het SEAT Technical Centre, de kennishub, waar meer dan 1.000 ingenieurs werken aan de ontwikkeling van innovatie voor wagens en aan toekomstige mobiliteitsoplossingen. SEAT is de grootste industriële investeerder van Spanje. In 2019 spendeerde het 1,259 miljard euro aan R&D-investeringen en -uitgaven.