nl:Waarom SEAT ?:Jou vooruit helpen :History:2000 BE/NL

Bigger and better

De jaren 2000

We vieren 50 jaar groei en succes met nieuwe toevoegingen zoals de SEAT Leon en de klantgerichte SEAT-service.

Historisch overzicht

2000

De SEAT Salsa conceptcar wordt onthuld.

SEAT viert zijn 50e verjaardag. De directie van het bedrijf gaat op audiëntie bij koning Juan Carlos I. De prins van Asturias brengt een bezoek aan SEATs Martorell-fabriek.

2001

De nieuwe SEAT Toledo wordt onthuld op het autosalon van Bologna in 2001.

De SEAT Tango, een conceptcar geïnspireerd op de sportwagens van de jaren 50 en 60, wordt onthuld – samen met het prototype van de nieuwe, uiterst performante SEAT Leon CUPRA R, ontwikkeld door SEAT Sport.

2002

SEAT vervoegt Audi en Lamborghini in de Audi-groep onder de bescherming van de gereorganiseerde Volkswagen-groep.

De nieuwe SEAT Cordoba, een gezinswagen, wordt onthuld op het Parijse autosalon.

2003

Het prototype van een nieuwe hoofdrolspeler in het SEAT-gamma, de SEAT Altea, wordt onthuld op het autosalon van Frankfurt. Er wordt 582 miljoen euro besteed aan zijn R&D en de aanpassing van zijn productieproces.

2004

De SEAT Altea maakt zijn internationale debuut op het autosalon van Genève.

Het SEAT-assortiment wordt uitgebreid met twee nieuwe sportieve versies van de SEAT Ibiza: de FR en de CUPRA.

2005

De nieuwe SEAT Leon wordt onthuld op het autosalon van Barcelona samen met zijn raceversie, de SEAT Leon WTCC.

Het autosalon van Frankfurt vormt de setting voor de wereldpremière van het SEAT Altea FR-prototype.

2006

De nieuwe SEAT Leon FR wordt onthuld op het autosalon van Madrid, de SEAT Leon CUPRA wordt voorgesteld op het autosalon van Londen, en de SEAT Altea XL wordt voorgesteld op het internationale autosalon van Parijs.

2007

SEAT Service wordt gelanceerd, wat garant staat voor steeds betere, internationaal gestandaardiseerde onderhoudsbeurten en reparaties. Het Prototype Centre of Development (PCD) opent zijn deuren: een gespecialiseerde afdeling waarin de virtuele en fysieke fasen van prototypeontwikkeling worden samengebracht. 

2008

De nieuwe SEAT Ibiza wordt gelanceerd, samen met de Ibiza SC, de Ibiza CUPRA en de Ibiza Ecomotive. De nieuwe SEAT Ibiza krijgt de maximale quotering van 5 sterren voor de Euro NCAP-veiligheidstests, wat betekent dat hij één van de veiligste wagens op de markt is.

2009

Op het autosalon van Genève stelt SEAT de Exeo ST en het prototype van de Leon Ecomotive Concept voor, en op het autosalon van Barcelona worden de Ibiza Bocanegra, de nieuwe Leon CUPRA en de Ibiza FR onthuld. Het autosalon van Frankfurt presenteert de IBZ conceptcar, evenals de Ecomotive-versie van de Altea, de Altea XL en de Leon.