nl:Waarom SEAT ?:Jou vooruit helpen :History:2010 BE/NL

De jaren 2010

De lancering van de Mii en de uitbreiding van de Leon-familie.

Historisch overzicht

2010

SEAT viert zijn 60e verjaardag. Het SEAT IBE-concept wordt voorgesteld, een uitstootvrije sportcoupé voor het elektrische tijdperk. Twee nieuwe wagens worden gelanceerd: een ruimere versie van de Ibiza ST en een nieuwe SEAT Alhambra.

2011

928.000 bezoekers wonen het autosalon van Frankfurt bij, waar SEAT het SEAT IBL-concept en de nieuwe Exeo voorstelt. Op het autosalon van Genève onthult SEAT zijn nieuwe conceptcar, de SEAT IBX. SEAT stelt ook de nieuwe 4WD Alhambra voor.

2012

SEAT lanceert de Mii, waarvan zowel de 3- als de 5-deursversie worden bekroond met de 5-sterrenbeoordeling van Euro NCAP. De herontworpen Ibiza-familie wordt onthuld. Op het autosalon van Parijs pronkt SEAT met de Toledo en stelt het de Leon van de 3e generatie voor.

2013

Er worden twee nieuwe wagens gelanceerd: de SEAT Ibiza Cupra en de Leon SC. Op het autosalon van Genève in maart wordt de nieuwe SEAT Leon SC onthuld. Om het jaar af te sluiten, lanceert SEAT nieuwe modellen in het ITECH-gamma: de Ibiza 5D, de Ibiza SC & ST, de Leon 5D & SC, de Altea & de Altea XL.

2014

Op het internationale autosalon van Genève kondigt SEAT twee nieuwe modellen aan: de nieuwe Leon CUPRA en de Mii by MANGO. De CUPRA, de jongste telg van de Leon-familie, is onze krachtigste productiewagen tot nu toe. Een ander belangrijk moment tijdens deze uitgave van het salon was de voorstelling van de nieuwe SEAT Leon ST 4Drive.

2015

Op het autosalon van Genève introduceert SEAT de  Leon CUPRA Sportourer ST en zijn eerste SUV conceptcar: de 20V20.

2016

Hallo, SEAT Ateca. Onze eerste SUV. Een heel nieuw perspectief. Hallo, nieuwe Leon CUPRA. 300 pk. Meer kracht dan ooit tevoren.

2017

Hallo, nieuwe SEAT Ibiza. Vijf generaties van innovatie. Een beslissende stap naar de toekomst. Hallo, ZETEL Arona.

2018

Met de lancering van het exclusieve CUPRA-merk, de CUPRA Ateca en de SEAT Tarraco grote SUV, blijven we uitbreiden in nieuwe richtingen.